Grisini s polento za ob pivu

Objavljeno 23. junija 2021
, v kategoriji Recepti

Začela bi z zgodbo o tem, zakaj sem se sploh lotila tega recepta. Želela sem pripraviti en prigrizek za ob pivu, ki ga je super postrečti poleg narezka. Pa da malo hrustlja – zato so bili grisini moja prva izbira.

Spekli so se odlično, a sem med pripravljanjem scene za fotkanje ugotovila, da mi je zmanjkalo Kraljevega piva (kar se poleti kar hitro zgodi ?). Samo toliko da veste – so odlični za ob pivu, čeprav piva ni na nobeni fotki!

Za grisine sem uporabila Kraljevo ekološko moko “00” ter dodala še polento, da je tekstura ekstra hrustljava. Sliši se slastno, kajne?

Sestavine, ki jih potrebuješ

Postopek priprave grisinov za ob pivu

V skledi zmešaj moko, polento in rožmarin. V vodo zmešaj kvas in postopoma vlij. Na koncu dodaj še sol in olivno olje. Gneti okoli 6 minut, pokrij s kuhinjsko krpo in odstavi na stran.

Po eni uri testo razdeli na 16 koščkov ter vsak košček oblikuj v grisin. Začni segrevati pečico na 180 stopinj.

Ko je pečica segreta daj grisine pečt. Naj se pečejo okoli 30 minut. Zadnjih pet minut peke jih lahko premažeš z jajcem in posuješ s soljo ali sezamom. Pa dober tek in nazdravje!

O avtorju:

Klara Avsenik Žagar

Klara Avsenik Žagar

Klara je fotografinja in kulinarična ustvarjalka iz Straže. Všeč so ji dolgi sprehodi v gozdu, dobro pivo v še boljši družbi in takrat, ko testo res dobro vzhaja. Slediš ji lahko tudi na Instagramu.

Podobne objave

Šmorn s prelivom iz jagodičevja

Šmorn s prelivom iz jagodičevja

Šmorn je taka super slovenska klasika, katere največji fan je moj mož. Vedno sem ga pripravljala brez tiste pike na i, za katero mi je ravno on povedal. Zgodba gre pa takole. Ko je bil mlajši, je soseda za otroke vedno pripravljala šmorn, ki je bil po njegovem mnenju...

read more
Brezglutenski in veganski borovničevi muffini

Brezglutenski in veganski borovničevi muffini

Že res, da na vrečki Kraljeve brezglutenske moke piše »za pizzo in kruh« – a jaz sem si zadala izziv, da iz nje naredim veganske in brezglutenske muffinčke. Menim, da so odlična sladica za vse, ki ne uživate glutena. Borovnice jim dodajo sočnost, mandlji pa...

read more
Palačinke S pijanimi mandlji in marelicami

Palačinke S pijanimi mandlji in marelicami

Palačinke so večno zaželjena hrana, če so le pripravljene pravilno. Kraljeva zmešanica za palačinke ti bo olajšala delo in rezultat bo takšna masa, ki lepo steče po ponvi in je ravno prav gosta. Rezultat: mehke in vrhunsko zapečene palačinke. Sem te prepričala? Ker...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja