Kruh – začetni tečaj

99,00 

Začetni tečaj peke kruha z drožmi je namenjen začetnikom in tudi tistim, ki že imajo nekaj znanja ter izkušenj glede peke kruha doma.

 

KAJ SE BOMO NAUČILI NA TEČAJU?

 • Uvod in kaj so glavne sestavine za dober kruh
 • Kako pripraviti droži in jih vzdrževati
 • Pripomočki in surovine za izdelavo kruha
 • Kako izdelati dve vrsti kruha z drožmi
 • Vse, kar morate vedeti o izdelavi in peki dobrega kruha doma
NOVO!
Želiš tečaj podariti? Izberi srečnega prejemnika oz. srečno prejemnico.
Prijavo na tečaj je možno odpovedati do 7 dni pred izvedbo tečaja, sicer ima udeleženec možnost izbire nadomestnega termina ali vračilo polovičnega zneska kupnine.
Šifra: kruh-zacetni-tecaj Kategoriji: ,

Število tečajnikov

do 5 tečajnikov

Trajanje tečaja

4 ure

Lokacija

Kandijska 25, Novo mesto

Termin tečaja

17. september 2022

Uvod in kaj so glavne sestavine za dober kruh

Na začetku je seveda potrebno ugotoviti kaj so pomembni faktorji za izdelavo dobrega in kvalitetnega kruha. Na podlagi več letnih izkušenj vam bomo razložili vse pomembne dejavnike, ki pripomorejo do dobrega kruha doma.

 

Kako pripraviti droži in jih vzdrževati

Vzdrževanje droži in peka z njimi je svojevrsten izziv. Zato vam bomo na našem tečaju izdali skoraj vse skrivnosti kako peči z drožmi in jih seveda ohranjati v dobrem stanju.

 

Pripomočki in surovine za izdelavo kruha

Pripomočki in surovine za domači kruh so ključnega pomena pri peki doma. Zaupali vam bomo katere pripomočke in surovine mi uporabljamo doma in v naši pekarni, da lahko ustvarimo res okusne kruhe.

 

Kako izdelati dve vrsti kruha z drožmi

Za izdelavo dobrega kruha doma vam bomo zaupali postopek ali dva, ki ga lahko uporabite pri domači peki. Na začetni delavnici bomo izdelali kar dve vrsti kruha.
Ugotovili boste, kako lahko tudi doma spečete zelo dobro kruh.

 

Vse, kar morate vedeti o izdelavi in peki dobrega kruha doma

Ker bomo od začetka do konca izdelali testo, ki ga uporabljamo tudi mi v naši pekarni, vam bomo razkrili naš način in postopek izdelave dveh kruhov. Vse od postopka izdelave, do mešanice mok, ki jih uporabljamo.

 

Reviews

  Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

  Preizkusi slastne recepte s kraljevimi sestavinami

  Šmorn s prelivom iz jagodičevja

  Šmorn s prelivom iz jagodičevja

  Šmorn je taka super slovenska klasika, katere največji fan je moj mož. Vedno sem ga pripravljala brez tiste pike na i, za katero mi je ravno on povedal. Zgodba gre pa takole. Ko je bil mlajši, je soseda za otroke vedno pripravljala šmorn, ki je bil po njegovem mnenju...

  read more
  Grisini s polento za ob pivu

  Grisini s polento za ob pivu

  Začela bi z zgodbo o tem, zakaj sem se sploh lotila tega recepta. Želela sem pripraviti en prigrizek za ob pivu, ki ga je super postrečti poleg narezka. Pa da malo hrustlja – zato so bili grisini moja prva izbira. Spekli so se odlično, a sem med pripravljanjem scene...

  read more
  Brezglutenski in veganski borovničevi muffini

  Brezglutenski in veganski borovničevi muffini

  Že res, da na vrečki Kraljeve brezglutenske moke piše »za pizzo in kruh« – a jaz sem si zadala izziv, da iz nje naredim veganske in brezglutenske muffinčke. Menim, da so odlična sladica za vse, ki ne uživate glutena. Borovnice jim dodajo sočnost, mandlji pa...

  read more