Pizza – začetni tečaj

99,00 

Začetni tečaj peke pizze je namenjen začetnikom in tudi tistim, ki že imajo nekaj znanja ter izkušenj glede peke pizz.

 

KAJ SE BOMO NAUČILI NA TEČAJU?

 • Uvod in zgodovina pice
 • Pripomočki in surovine za peko pice
 • Vrste testa za pizzo
 • Triki za pripravo najboljšega testa za domače pizze
 • Skrivnosti testa za Kraljevo pizzo
 • Spoznali bomo nadeve za na pizzo
 • Vse, kar morate vedeti o peki pizze doma
NOVO!
Želiš tečaj podariti? Izberi srečnega prejemnika oz. srečno prejemnico.
Prijavo na tečaj je možno odpovedati do 7 dni pred izvedbo tečaja, sicer ima udeleženec možnost izbire nadomestnega termina ali vračilo polovičnega zneska kupnine.
Šifra: zacetni-tecaj Kategoriji: ,

Število tečajnikov

do 10 tečajnikov

Trajanje tečaja

4 ure

Lokacija

Kandijska 25, Novo mesto

Termin tečaja

29. oktober 2022

Uvod in zgodovina pice

O zgodovini pice obstajata vsaj dve teoriji o tem, kako naj bi nastala. Mi vam bomo zaupali obe, morda pa nikoli zagotovo ne bomo vedeli, katera pripoved je odgovorna za eno najbolj znanih jedi na svetu.

 

Pripomočki in surovine za peko pice

Pripomočki in surovine za pico so ključnega pomena pri ustvarjanju res dobrih pic. Zaupali vam bomo, katere pripomočke in surovine uporabljamo v piceriji Kralj Matjaž in vam bodo v pomoč pri pripravi najboljše pice. 

 

Vrste testa za pico

Govorili bomo o različnih vrstah testa za pice, na začetnem tečaju pa se bomo posvetili le eni vrsti testa, torej testu, ki je najbližje napolitanski pici. Naučili vas bomo postopka za naše kraljevo testo, vse od osnov, do končnega rezultata testa, kot ga uporabljamo tudi v naših picerijah.

 

Triki za pripravo najboljšega testa za domače pice

Za izdelavo najboljšega testa doma vam bomo zaupali nekaj postopkov, ki vam bodo prav prišli v domači kuhinji. Do odlične doma narejene pice vas tako loči le še nekaj skrivnosti. 

 

Skrivnosti testa za Kraljevo pico

Ker bomo od začetka do konca izdelali testo, ki ga uporabljamo tudi mi v naših picerijah, vam bomo pri tem razkrili tudi nekaj trikov pri postopku našega načina izdelave pice. Naj vam namignemo le eno: idealna mešanica mok je zagotovo bistvenega pomena 😉

 

Nadevi za pico

Pri dobri pici so poleg testa ključni tudi pravi nadevi, ki jih izberemo za pico. Govorili bomo o enostavnih nadevih, pa tudi tistih malce bolj zahtevnih, ki jih uporabljamo v naših picerijah.

 

Vse kar morate vedeti o peki pice doma

Za izdelavo mamljive in okusne pice doma imamo v rokavu kar nekaj dobrih in zanimivih trikov, ki vam jih bomo zaupali na osnovnem tečaju. Ne dvomimo, da boste že po nekaj poizkusih doma pravi mojstri v izdelovanju pic. 

 

5 razlogov za prijavo na tečaj

 • Tečaj je namenjen vsem, ki imate radi pico, pa bi radi izpopolnili svoje znanje
 • Ste že delali pico doma, pa ne uspe čisto tako, kot si želite? Potem je tečaj idealen za vas!
 • Znate narediti testo, ki pa je ponavadi preveč ali premalo vzhajano
 • Si želite narediti tako dobro pico, ki ste jo jedeli v najboljših picerijah? Mi vam pri tem lahko pomagamo 😉
 • Imate doma peč na plin ali drva, prijatelji že čakajo, da jih povabite, vi pa še niste ugotovili, kako speči pico, ki vam bo zares všeč? Razkrili vam bomo nekaj pomembnih skrivnosti!

Reviews

  Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

  Preizkusi slastne recepte s kraljevimi sestavinami

  Šmorn s prelivom iz jagodičevja

  Šmorn s prelivom iz jagodičevja

  Šmorn je taka super slovenska klasika, katere največji fan je moj mož. Vedno sem ga pripravljala brez tiste pike na i, za katero mi je ravno on povedal. Zgodba gre pa takole. Ko je bil mlajši, je soseda za otroke vedno pripravljala šmorn, ki je bil po njegovem mnenju...

  read more
  Grisini s polento za ob pivu

  Grisini s polento za ob pivu

  Začela bi z zgodbo o tem, zakaj sem se sploh lotila tega recepta. Želela sem pripraviti en prigrizek za ob pivu, ki ga je super postrečti poleg narezka. Pa da malo hrustlja – zato so bili grisini moja prva izbira. Spekli so se odlično, a sem med pripravljanjem scene...

  read more
  Brezglutenski in veganski borovničevi muffini

  Brezglutenski in veganski borovničevi muffini

  Že res, da na vrečki Kraljeve brezglutenske moke piše »za pizzo in kruh« – a jaz sem si zadala izziv, da iz nje naredim veganske in brezglutenske muffinčke. Menim, da so odlična sladica za vse, ki ne uživate glutena. Borovnice jim dodajo sočnost, mandlji pa...

  read more