Palačinke S pijanimi mandlji in marelicami

Objavljeno 20. maja 2021
, v kategoriji Recepti

Palačinke so večno zaželjena hrana, če so le pripravljene pravilno. Kraljeva zmešanica za palačinke ti bo olajšala delo in rezultat bo takšna masa, ki lepo steče po ponvi in je ravno prav gosta. Rezultat: mehke in vrhunsko zapečene palačinke.

Sem te prepričala? Ker imam še en as v rokavu. To je posip iz praženih pekanov in marelic z rumom. Božansko!

V palačinkah sem kombinirala čokolado in robidovo marmelado. Seveda pa ti pri tem delu prepuščam eksperimentiranje! Pa se lotimo dela.

Sestavine, ki jih potrebuješ za palačinke:

Sestavine, ki jih potrebuješ za nadev:

  • 70 g marelic
  • 100 g pekanov
  • 3 žlice kokosovega olja
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 0.03 ruma
  • čokoladni namaz
  • robidova marmelada

Postopek priprave Kraljevih palačink s pijanimi mandlji in marelicami

V skledi najprej zmešaj zmešanico za pripravo kraljevih palačink in jajce, nato pa med mešanjem postopoma vlivaj še mleko. Odstavi na stran.

Marelice in pekane grobo nasekljaj. V ponev dodaj kokosovo olje (priporočam hladno stiskano, da bo res dodal veliko okusa) in ko je segreto še marelice, pekane in 2 žlici rjavega sladkorja. Praži na nizki temperaturi toliko časa, da se vse prijetno karamelizira.

Nato dodaj še rum (lahko ga flambiraš a POZOR!, pri tem poskrbi za varnost!) ter preostalo žlico rjavega sladkorja. Premešaj, praži še slabo minutko in odstavi. V ponvi na malo kokosovega olja speči palačinke (in ne pozabi kakšne obrniti v zraku). 

Nadevaj jih z robidovo (ali borovničevo) marmelado, okrasi s čokoladno-lešnikovim namazom ter posipaj s pijanimi marelicami in pekani. 

Klara Avsenik Žagar

Klara Avsenik Žagar

Klara je fotografinja in kulinarična ustvarjalka iz Straže. Všeč so ji dolgi sprehodi v gozdu, dobro pivo v še boljši družbi in takrat, ko testo res dobro vzhaja. Slediš ji lahko tudi na Instagramu.

Podobne objave

Slastna in sočna bela pizza

Slastna in sočna bela pizza

Glede na to, kako obožujem paradižnik, sem vedno skeptična do belih pizz. “Zakaj pa ni nikjer nič rdeče?” se sprašujejo vse moje zaznave. Tako sem prav z radovednostjo zavihala rokave in se odločila pripraviti belo pizzo za današnji recept. Igrala sem se z okusi in na...

read more
Veganska brezglutenska pizza, ki vas bo očarala!

Veganska brezglutenska pizza, ki vas bo očarala!

Brezglutenske mešanice za testo se velikokrat obnašajo čisto čudno in ne ustvarijo podobnega efekta kot pri pravemu testu. Pri brezglutenskem pizza mixu Kralja Matjaža pa me je res navdušila tekstura! Skorjica sicer pride malo bolj hrustljava, a vseeno je testo...

read more
Sladka pletenica s čokolado

Sladka pletenica s čokolado

Za te praznike speči nekaj posebno omamnega – pletenico s čokolado. Priporočam ti, da jo poskusiš še toplo z malo marmelade ali pa kar tako. Res je odlična! Za moko sem uporabila Ekološko moko 00, ki odlično razvije glutenske vezi. Za čokolado ti pa priporočam jedilno...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja