Palačinke S pijanimi mandlji in marelicami

Objavljeno 20. maja 2021
, v kategoriji Recepti

Palačinke so večno zaželjena hrana, če so le pripravljene pravilno. Kraljeva zmešanica za palačinke ti bo olajšala delo in rezultat bo takšna masa, ki lepo steče po ponvi in je ravno prav gosta. Rezultat: mehke in vrhunsko zapečene palačinke.

Sem te prepričala? Ker imam še en as v rokavu. To je posip iz praženih pekanov in marelic z rumom. Božansko!

V palačinkah sem kombinirala čokolado in robidovo marmelado. Seveda pa ti pri tem delu prepuščam eksperimentiranje! Pa se lotimo dela.

Sestavine, ki jih potrebuješ za palačinke:

Sestavine, ki jih potrebuješ za nadev:

  • 70 g marelic
  • 100 g pekanov
  • 3 žlice kokosovega olja
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 0.03 ruma
  • čokoladni namaz
  • robidova marmelada

Postopek priprave Kraljevih palačink s pijanimi mandlji in marelicami

V skledi najprej zmešaj zmešanico za pripravo kraljevih palačink in jajce, nato pa med mešanjem postopoma vlivaj še mleko. Odstavi na stran.

Marelice in pekane grobo nasekljaj. V ponev dodaj kokosovo olje (priporočam hladno stiskano, da bo res dodal veliko okusa) in ko je segreto še marelice, pekane in 2 žlici rjavega sladkorja. Praži na nizki temperaturi toliko časa, da se vse prijetno karamelizira.

Nato dodaj še rum (lahko ga flambiraš a POZOR!, pri tem poskrbi za varnost!) ter preostalo žlico rjavega sladkorja. Premešaj, praži še slabo minutko in odstavi. V ponvi na malo kokosovega olja speči palačinke (in ne pozabi kakšne obrniti v zraku). 

Nadevaj jih z robidovo (ali borovničevo) marmelado, okrasi s čokoladno-lešnikovim namazom ter posipaj s pijanimi marelicami in pekani. 

O avtorju:

Klara Avsenik Žagar

Klara Avsenik Žagar

Klara je fotografinja in kulinarična ustvarjalka iz Straže. Všeč so ji dolgi sprehodi v gozdu, dobro pivo v še boljši družbi in takrat, ko testo res dobro vzhaja. Slediš ji lahko tudi na Instagramu.

Podobne objave

Šmorn s prelivom iz jagodičevja

Šmorn s prelivom iz jagodičevja

Šmorn je taka super slovenska klasika, katere največji fan je moj mož. Vedno sem ga pripravljala brez tiste pike na i, za katero mi je ravno on povedal. Zgodba gre pa takole. Ko je bil mlajši, je soseda za otroke vedno pripravljala šmorn, ki je bil po njegovem mnenju...

read more
Grisini s polento za ob pivu

Grisini s polento za ob pivu

Začela bi z zgodbo o tem, zakaj sem se sploh lotila tega recepta. Želela sem pripraviti en prigrizek za ob pivu, ki ga je super postrečti poleg narezka. Pa da malo hrustlja – zato so bili grisini moja prva izbira. Spekli so se odlično, a sem med pripravljanjem scene...

read more
Brezglutenski in veganski borovničevi muffini

Brezglutenski in veganski borovničevi muffini

Že res, da na vrečki Kraljeve brezglutenske moke piše »za pizzo in kruh« – a jaz sem si zadala izziv, da iz nje naredim veganske in brezglutenske muffinčke. Menim, da so odlična sladica za vse, ki ne uživate glutena. Borovnice jim dodajo sočnost, mandlji pa...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja