Politika zasebnosti

Uvod

Na www.kraljmatjaz.com, ki je dostopen na https://www.kraljmatjaz.com, je ena od naših glavnih prioritet zasebnost naših obiskovalcev. Ta dokument o zasebnosti vsebuje vrste informacij o podatkih, ki jih zbira in posname spletno mesto www.kraljmatjaz.com ter kako jih uporablja.

Katere osebne podatke zbiramo in zakaj

Medtem ko obiščete našo spletno stran, bomo sledili:

 • Aplikacijam, ki ste si jih ogledali: to bomo na primer uporabili za prikaz aplikacij, ki ste jih nedavno ogledali
 • Lokaciji, naslov IP in vrsti brskalnika: to bomo uporabili za namene, kot so ocenjevanje davkov in pošiljanje
 • Naslovu za dostavo, da bomo na primer ocenili pošiljanje, preden boste oddali naročilo in da bomo vedeli, kam naročilo poslati
 • Uporabili bomo tudi piškotke, da bi spremljali vsebino košarice, medtem ko brskate po našem spletnem mestu.

Ko oddate naročilo, vas bomo prosili, da nam posredujete podatke, vključno z:

 • vašim imenom in priimkom,
 • naslovom za izstavitev računa, naslovom za dostavo,
 • e-poštnim naslovom,
 • telefonsko številko

Te podatke bomo uporabili za namene, kot so:

 • Pošiljanje informacij o vašem računu in naročilu
 • Pošiljanje ponudb in zavarovalnih pogodb
 • Odgovori na vaše zahteve, vključno z vračili in pritožbami
 • Proces plačila in preprečevanje goljufij
 • Nastavitev vašega računa za našo trgovino
 • Upoštevanje vseh pravnih obveznosti, ki jih imamo, na primer izračun davkov
 • Izboljšanje naše ponudbe
 • Pošiljanje tržnih sporočil, če se odločite, da jih boste prejemali
 • Če ustvarite račun, bomo shranili vaše ime, naslov, e-poštni naslov in telefonsko številko, ki bodo uporabljeni za avtomatsko izplonitev zahtevanih podatkov v zaključku naročila za prihodnja naročila.

KOmentarji

Ko obiskovalci pustijo komentarje na spletnem mestu, zberemo podatke, prikazane v obrazcu za komentarje, pa tudi naslov IP obiskovalca in niz uporabniškega agenta brskalnika za pomoč pri odkrivanju neželene pošte.

Storitvi Gravatar je lahko posredovan anonimiziran niz, ustvarjen iz vašega e-poštnega naslova (imenovan tudi hash), da preveri, ali ga uporabljate. Pravilnik o zasebnosti storitve Gravatar je na voljo tukaj: https://automattic.com/privacy/. Po odobritvi vašega komentarja je vaša slika profila vidna javnosti v kontekstu vašega komentarja.

Kontaktni obrazci

Če pošljete sporočilo preko spletnega obrazca, zberemo vaše ime in e-poštni naslov. Vaših podatkov, zbranih na ta način, ne bomo uporabljali za nič drugega kot komunikacijo z vami – na primer za direkten odgovor na vaše sporočilo.
Poslana sporočila preko spletnega obrazca bomo hranili zaradi evidence in podatki iz teh sporočil ne bodo uporabljani v marketinške namene.

Piškotki

Če na našem spletnem mestu pustite komentar, se lahko odločite za shranjevanje svojega imena, e-poštnega naslova in spletnega mesta v piškotke. To je za vaše udobje, tako da vam ni treba znova izpolnjevati svojih podatkov, ko pustite nov komentar. Ti piškotki bodo trajali eno leto.

Če obiščete našo prijavno stran, bomo nastavili začasni piškotek, da ugotovimo, ali vaš brskalnik sprejema piškotke. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in se zavrže, ko zaprete brskalnik.

Ko se prijavite, bomo nastavili tudi več piškotkov, da shranimo vaše podatke za prijavo in izbire zaslona. Piškotki za prijavo trajajo dva dni, piškotki z možnostmi zaslona pa eno leto. Če izberete »Zapomni si me«, bo vaša prijava trajala dva tedna. Če se odjavite iz računa, bodo piškotki za prijavo odstranjeni.

Če uredite ali objavite članek, se v vaš brskalnik shrani dodaten piškotek. Ta piškotek ne vsebuje osebnih podatkov in preprosto navaja ID objave članka, ki ste ga pravkar uredili. Poteče po 1 dnevu.

Google analitika

Google Analytics uporabljamo za sledenje deljenju vsebin naše spletne strani na socialnih omrežjih in za spremljanje statistike tega spletnega mesta.
Google samodejno zbira in shranjuje določene podatke v dnevnike strežnika, ki vsebujejo informacije o dogodkih naprave, kot so zrušitve, sistemska dejavnost, nastavitve strojne opreme, vrsta brskalnika, jezik brskalnika, datum in čas vaše zahteve in referenčnega URL-ja, piškotke, ki lahko edinstveno prepoznajo vaš brskalnik ali vaš Google Račun, v skladu s svojim pravilnikom o zasebnosti podatkov: https://policies.google.com/privacy

S kom delimo vaše podatke

Za namene marketinga vaš e-poštni naslov delimo s platformo Mailchimp, ki jo uporabljamo za obveščanje po elektronski pošti. Prijava na elektronska sporočila je opcijska in jo lahko izberete na zaključku nakupa.
Pri nakupovanju na našem strežniku hranimo evidenco vaše e-pošte in vsebine košarice do 30 dni. Ta evidenca se hrani za ponovno naselitev vsebine košarice, če zamenjate napravo ali se morate vrniti drug dan. Preberite naše pogoje poslovanja tukaj.
Razen tega vaših podatkov ne delimo s tretjimi osebami in jih uporabljamo izključno za potrebe našega sodelovanja.

Kako dolgo hranimo vaše podatke

Če pustite komentar, se komentar in njegovi metapodatki ohranijo za nedoločen čas. Tako lahko samodejno prepoznamo in odobrimo nadaljnje komentarje, namesto da bi jih zadržali v čakalni vrsti za moderiranje.

Za uporabnike, ki se registrirajo na našem spletnem mestu (če obstajajo), osebne podatke, ki jih navedejo, shranimo tudi v svojem uporabniškem profilu. Vsi uporabniki lahko kadar koli vidijo, urejajo ali izbrišejo svoje osebne podatke (razen, da ne morejo spremeniti uporabniškega imena). Skrbniki spletnih mest lahko te podatke tudi vidijo in urejajo.

Kakšne pravice imate do svojih podatkov

Če imate račun na tej strani ali ste pustili komentarje, lahko zahtevate, da prejmete izvoženo datoteko osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, vključno s podatki, ki ste nam jih posredovali. Prav tako lahko zahtevate, da izbrišemo vse osebne podatke, ki jih imamo o vas. To ne vključuje nobenih podatkov, ki jih moramo hraniti za upravne, pravne ali varnostne namene.

Kam pošljemo vaše podatke

Razen e-poštnega naslova, ki ga delimo s platformo za pošiljanje elektronskih sporočil Mailchimp, vaših podatkov ne delimo z nikomer.
Komentarji, ki jih na spletnem mestu pustijo obiskovalci, se lahko preverijo s pomočjo avtomatizirane storitve zaznavanja neželene pošte.

Kako ščitimo vaše podatke

Spletno mesto www.kraljmatjaz.com je zaščiten s protokolom https. Na serverju je za ta namen nameščen SSL certifikat. Server je zaščiten s pripomočkom Patchman, ki ga zagotavlja ponudnik gostovanja, in posebno zaščito, ki jo uporabljamo na naši strani. Stran je redno pregledana, obšveščeni smo o vseh poskusih vdorov. Dodatno zaščito predstavlja še omejitev poskusa prijave in takojšnji zaklep v primeru poskusa prijave z neobstoječim uporabniškim imenom.

Soglasje

Z uporabo našega spletnega mesta predpostavljamo, da soglašate z našo Politiko zasebnosti in v celoti sprejemate naše Pogoje poslovanja. Ne uporabljajte tega spletnega mesta, če ne sprejemate vseh pogojev.
Če imate dodatna vprašanja ali zahtevate več informacij o naši politiki zasebnosti, nas lahko kontaktirate preko e-pošte na info@kraljmatjaz.com ali na naši kontaktni strani.