Veganska brezglutenska pizza, ki vas bo očarala!

Objavljeno 6. aprila 2021
, v kategoriji Recepti

Brezglutenske mešanice za testo se velikokrat obnašajo čisto čudno in ne ustvarijo podobnega efekta kot pri pravemu testu. Pri brezglutenskem pizza mixu Kralja Matjaža pa me je res navdušila tekstura! Skorjica sicer pride malo bolj hrustljava, a vseeno je testo mehurčkasto in zelo okusno.

Glede recepta za testo nisem nič filozofirala, najprej sem si dobro prebrala recept za pizzo brez glutena, kjer je vse skupaj odlično spisano.

Sem pa za dodatek pripravila nekaj posebnega in sicer »sir« iz indijskih oreščkov, ki se ga naredi v nekaj minutah. 

Sestavine, ki jih potrebuješ za brezglutensko testo

Sestavine, ki jih potrebuješ za »sir« iz indijskih oreščkov

  • 150 g indijskih oreščkov (namočenih čez noč ali pa prelitih z vročo vodo za 30 minut)
  • 3 žlice kvasnih kosmičev
  • 3 stroki česna
  • sol
  • 4 žlice olivnega olja
  • 80 ml vode

Ostale sestavine

Postopek priprave brezglutenske veganske pizze

V skledi zmešamo brezglutenski pizza in kruh mix, kvas, olivno olje in vodo. Dobro premešamo, prekrijemo s kuhinjsko krpo in odstavimo na toplo za eno uro. 

Po pol ure že začnemo segrevati pečico na 250 stopinj (pekač dodamo kar v pečico).

Vmes pripravimo tudi veganski sirček iz indijskih oreščkov in sicer tako, da vse sestavine zblendamo v manjšem multipraktiku.

Po eni uri testo razdelimo na 4 hlebčke, izrežemo 4 peki papirje v velikosti pizza pekača za v domačo pečico ter pripravimo še vse ostale sestavine.

Na posamezen košček peki papirja kanemo malo olivnega olja, razvlečemo testo, ga obložimo s pelati, zelenjavo ter sirčkom iz indijskih oreščkov.

Pečemo okoli 10 minut oziroma dokler testo ni lepo zapečeno. Ponovimo s preostalimi pizzami. 

Pečene pizze pa seveda postrežemo z dobro ohlajenim pivcem. Pa dober tek!

Klara Avsenik Žagar

Klara Avsenik Žagar

Klara je fotografinja in kulinarična ustvarjalka iz Straže. Všeč so ji dolgi sprehodi v gozdu, dobro pivo v še boljši družbi in takrat, ko testo res dobro vzhaja. Slediš ji lahko tudi na Instagramu.

Podobne objave

Sladka pletenica s čokolado

Sladka pletenica s čokolado

Za te praznike speči nekaj posebno omamnega – pletenico s čokolado. Priporočam ti, da jo poskusiš še toplo z malo marmelade ali pa kar tako. Res je odlična! Za moko sem uporabila Ekološko moko 00, ki odlično razvije glutenske vezi. Za čokolado ti pa priporočam jedilno...

read more
Kraljevi recept za brezglutensko pizzo

Kraljevi recept za brezglutensko pizzo

Zaradi povečanja alergij in intolerance na gluten ter vedno večjega povpraševanja po brezglutenskem testu za pizzo, smo se pri Kralju Matjažu odločili da vam ponudimo brezglutensko mešanico za pizzo in kruh. Zakaj mešanico se sprašujete?  Če uporabimo samo...

read more
skrivnost Kombiniranja sestavin za pizza nadeve

skrivnost Kombiniranja sestavin za pizza nadeve

Pri topingih ali nadevih za pizze so naše ideje lahko zelo preproste, po drugi strani pa lahko na pizzo dodamo skoraj karkoli nam tisti dan zadiši. Če vprašamo tradicionalne Italijane, pa seveda ne bodo odstopali od svojih standardnih nadevov za pizzo. Ko govorimo o...

read more

0 Comments

Submit a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja