Naša zgodba

Pri Kralju Matjažu smo vsi ena velika družina, ki neprestano raste!

Pri Kralju Matjažu najdeš dobro voljo, mal’ drugačne dolenjske pice in pogače z italijanskim pridihom, mrzla Kraljeva craft piva, tradicionalen točen sladoled, izbrane tortice, odlično kavico, ves čas pa svojo ponudbo širimo in izpopolnjujemo.

Naša zgodba se je začela oktobra leta 2018 z odprtjem Pivnice Kralj Matjaž na Glavnem trgu 11 v Novem mestu in Kraljevimi craft pivi, ki so prav tam tudi prvič zaživeli. Tudi kaj dobrega za piknt’ ni manjkalo. Pivnici se je čez nekaj mesecev na istem naslovu pridružila Mestna Kavarna, ki ima pomembno vlogo v zgodovini novomeškega Glavnega trga ter Novomeščanov, Mestno Kavarno pa smo v notranjosti nadgradili s slikovitimi spomini najpomembnejših dogodkov in Novomeščanov, ki so se od nekdaj radi zadrževali v Kavarni. Zgodbo je zaokrožila Pizzerija Kralj Matjaž, ki je nekaj časa bivala nekaj hiš stran, nedavno pa se je preselila na Glavni trg. Hiša z Mestno Kavarno, pizzerijo in pivnico se zdaj preprosto imenuje Kralj Matjaž. 

Kralj Matjaž pa se je odločil pokukati tudi izven Dolenjske prestolnice. Svoj prostor je našel v Kranjski gori ob vznožju smučišča, kjer se lahko okrepčate s Kraljevimi pogačami ter ostalo Kraljevo ponudbo, gostilna pa je dostopna tudi iz ceste. 
Od septembra 2021 lahko v Kraljevih pogačah, pivskih zvarkih in ostalih dobrotah uživate tudi na lokaciji Supernova – Qlandia Novo mesto.
V zadnjem letu smo produkte Kralj Matjaž ponudili tudi v dveh trgovskih verigah Tuš in Mercator, kjer smo prisotni z celotno linijo izdelkov, ki jo najdete v vseh naših gostinskih lokalih ter v naši spletni trgovini.
Novembra 2021 pa se je družini Kralj Matjaž priključil novi član – Pekarna Križ Kraž, prva ekološka pekarna v novomeški okolici, odprtje katere smo vsi tako nestrpno čakali.

Kam nas bo Kraljeva zgodba peljala naprej?
Bomo videli! Prav gotovo pa se bomo imeli še naprej noro fajn!

Ekološki certifikat

Kraljeve pizze

Priprava Kraljevega testa pri nas poteka nekoliko drugače kot drugod in sicer je posebno že to, kje dobimo testo za naše Kraljeve Pizze. Dobimo ga namreč na čisto posebnem mestu – v pekarni Križ Kraž. 

Pekarna Križ Kraž je na Kraljevem zemljevidu nova lokacija, kjer Kralj shranjuje ekološke sestavine najvišje kakovosti, ki jih kupi od skrbno izbranih pridelovalcev iz Slovenije in bližnje Italije. Kraljevi peki nato za pripravo testa uporabijo štiri različne, na kamen mlete ekološke moke (tri lokalne in eno tipa “00” iz italije), majhno količino svežega kvasa in približno 60 odstotkov vode.

Pripravljeno testo peki nato pustijo vzhajati oz. fermentirati kar dvakrat; prvič dve uri na sobni temperaturi, nato Kraljevemu testu privoščijo še med 24 in 48 ur hladne fermentacije.

Testo nato iz Pekarne Križ Kraž potuje v Pizzerijo Kralj Matjaž na Glavnem trgu v Novem mestu, kjer ga v roke dobijo Kraljevi picopeki, ti pa nanj postavijo slastne nadeve po željah gostov, ki tako na krožnik dobijo vrhunsko, svežo in lahko prebavljivo pico, ki jih težko pusti ravnodušne. Še zlasti, če se ob njej odžejajo s katerim od Kraljevih piv;) 

Ekološki certifikat

Kraljeve POGAČE

Focaccia, flatbrad ali pa pizza bianca je le peščica izmed imen, ki so se po njeni iznajdbi v antičnem Rimu prijele te zračne, hrustljavo zapečene in izredno okusne Pizzine starejše sestre, ki ji v naši družini pravimo Kraljeva Pogača.Če je slučajno še ne poznate, nič hudega, jo boste spoznali sedaj.

Testo za Kraljevo pogačo (tako kot za Pizzo) pripravljajo Kraljevi peki v pekarni Križ Kraž.
Pekarna Križ Kraž je na Kraljevem zemljevidu nova lokacija, na kateri Kralj shranjuje ekološke sestavine najvišje kakovosti, ki jih kupi od skrbno izbranih pridelovalcev iz Slovenije in bližnje Italije. Kraljivi peki nato za pripravo testa uporabijo kar 5 različnih, na kamen mletih ekoloških mok (tri lokalne in dve iz Italije), majhno količino svežega kvasa in približno 80 odstkov vode.

Kraljevi peki testu med pripravo namenijo ravno toliko vzhajanja in zorenja, da mu zagotovijo optimalno rahlost, zračnost in izredno lahko prebavljivost, ki sicer odlikuje vse Kraljeve Izdelke.

Kraljeve Pogače nato naši Kraljevi »Pogačopeki« obložijo z nadevi iz vrhunskih sestavin, ki celoti dajejo rahlost, svežino in lahko prebavljivost, v kombinaciji s skrbno izbranim pivom pa z lahkoto govorimo o nepozabni kulinarični izkušnji 😉

Za razliko od Kraljevih Pizz, ki jih strežemo na Glavnem trgu v Novem mestu, so vam Kraljeve Pogače na voljo na kar treh lokacijah, in sicer v Kralj Matjaž Kranjska Gora v Kralj Matjaž v Supernova – Qlandia Novo mesto, za vikende pa jih streže tudi Pivnica Kralj Matjaž Glavni trg.